Sektionschefer - Projektering respektive Byggnation Ledning

Svenska kraftnät logotyp

Avdelningen består av tre sektioner, 13 enheter och en stabsfunktion. I avdelningens ledningsgrupp ingår chefen för enheten kabelprojekt, de tre sektionscheferna, HR- och Verksamhetsspecialist. På avdelningen arbetar framförallt Projektledare, Delprojektledare, Byggledare, Dokumentationsstöd, Avtalssamordnare och Verksamhetsspecialister.
I sektionschefens uppdrag ingår ansvaret för kompetensförsörjningsfrågor och rekryteringsplanen för sektionen. Vidare ansvarar du för att leda och skapa de bästa förutsättningarna för det operativa arbetet, för strategisk drivning och för att verksamheten kan leverera resultat enligt uppsatta mål.

Sektion Projektering

Sektionen ansvarar för projektledingsfunktionen i investerings- och reinvesteringsprojekt gällande luftledningar från beställning fram till upphandling av entreprenad. Inom sektionens ansvarsområde ingår även projektdokumentation för ledningar.

Sektionen bemannar anläggningsprojekten samt utvecklar arbetssätt och processer inom verksamhetsområdet och bidrar till att projekten utförs inom givna ramar för tid, kostnad och resultat.

Sektionschefen leder sektionens ledningsgrupp, ingår i avdelningens ledningsgrupp och rapporterar direkt till avdelningschefen. Sektionen har ca 45 medarbetare och 3 enhetschefer fördelat på 3 enheter ;

  • Projektledning Projektering Nord
  • Projektledning Projektering Syd
  • Anläggningsdokumentation

Sektion Byggnation Ledning

Sektionen ansvarar för att projektleda investerings- och reinvesteringsprojekt gällande luftledningar under byggfas, från upphandling av entreprenör till överlämning av färdig anläggning till förvaltningsorganisationen. Sektionen ansvarar för byggkontrollfunktionen vid reinvesterinagar och nybyggnation av luftledningar genom att följa upp entreprenörens arbete på byggarbetsplatsen och att luftledningar byggs i enlighet med våra Tekniska riktlinjer och avtalade kontrakt.

Sektionschefen leder sektionens ledningsgrupp, ingår i avdelningens ledningsgrupp och rapporterar direkt till avdelningschefen. Sektionen har ca 45 medarbetare och 3 enhetschefer fördelat på 3 enheter ;

  • Ledningsbyggnation
  • Förvaltningsåtgärder
  • Byggledning och byggkontroll

Ansök senast 6 november

Starta automatiskt artikelbyte
Pausa automatiskt artikelbyte