Lyssna på sidan Lyssna

Fel på fakturor gällande sophämtning

Tyvärr har det blivit några fel på de fakturor som gick ut i början av oktober. Det gäller fritidshuskunder med del i gemensamma sopkärl (sopstation) samt kunder som fått felaktigt fått en faktura för ett kärl med dragväg.

Kunder som har del i gemensamma fritidshuskärl - sopstation

Du kommer att få en ny faktura. Betala inte den första med fakturadatum 2024-10-01 utan den nya du kommer att få. Har du redan betalat den första så betala inte den andra. Det överskjutande beloppet kommer då att krediteras automatiskt på nästa faktura.

Kunder med restavfallskärl eller matavfallskärl som fått felaktig dragväg

Gäller främst verksamheter och flerfamiljshus. Du kommer att få en ny faktura. Betala inte den första med fakturadatum 2024-10-01 utan den nya du kommer att få. Har du redan betalat den första så betala inte den andra. Det överskjutande beloppet kommer då att krediteras automatiskt på nästa faktura.

Kunder med tvådelat 240-liters kärl som fått felaktig dragväg

Gäller kunder som felaktigt fått faktura för abonnemang med dragväg istället för utan för perioden 14/10-31/10. Beloppet på fakturan är 74,32 kr men det skulle ha varit 48,75 kr. En skillnad på 25,57 kr. Du ska betala din faktura. Beloppet på 25,57 kommer automatiskt krediteras på nästa faktura.
Har du redan hunnit kontakta kommunen om detta och fått besked om att du kommer att få en ny faktura så kommer du att få det.