Lyssna på sidan Lyssna

Storkökskock

Det finns idag ett stort behov av utbildad köks- och måltidspersonal inom kommunala, regionala och privata storkök. Det innebär att du har stora möjligheter att få arbete efter denna utbildning.

Som kock eller måltidspersonal i storkök är det viktigt att trivas när det är mycket att göra. Det är viktigt för en storkökskock att ha kunskap om hygien och råvaror som används i köket. Du behöver också veta hur smaker kan kombineras för att kunna servera god och näringsriktig mat.

Utbildningen startar den 25 augusti 2025 och pågår under 40 veckor till och med den 29 maj 2026. Utbildningen omfattar 800 gymnasiepoäng.

Sök utbildningen senast den 8 juni 2025. Det finns 8 utbildningsplatser att söka.

Utbildningen genomförs i GB-skolans lokal Smaklöken

Arbetsplattsförlagt Lärande (APL)

70% av utbildningen utgörs av APL eller praktik. Det innebär att denna del av utbildningen genomförs på en arbetsplats under översikt av en handledare.

Studie- och yrkesvägledning

Om du behöver hjälp med din ansökan eller har andra frågor är du välkommen att kontakta Reveljens studie- och yrkesvägledare, syv-reveljen@utb.solleftea.se.